Recept | Eierkoeken

24 januari 2015

Onlangs deelde ik met jullie een recept voor krentenbollen. Tijd voor een nieuw recept! Want wat mis je nog meer in Zweden? Inderdaad, eierkoeken! Met dit recept kan het haast niet mis gaan.

Benodigdheden

Afbeelding recept eierkoeken benodigdheden
Nodig: 100 gram bloem, 70 gram suiker, 2 eieren, zakje vanillesuiker en 0.5 tl bakpoeder.

Instructies

Verwarm de oven voor op 180 C. Klop de eieren met de suiker zo’n 5 minuten tot een dik mengsel. Voeg nu langzaam de bloem, bakpoeder en het snufje zout toe en spatel dit voorzichtig door. Je wilt het beslag luchtig houden voor luchtige eierkoeken (logisch toch?). Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak hierop 6 hoopjes. Je kunt ook 4 hoopjes maken, dan krijg je grotere (medium) eierkoeken. Let erop dat de eierkoeken tijdens het bakken nog uitlopen, dus plaats de hoopjes wat uit elkaar.
Zet de timer op 10 minuten of totdat de eierkoeken goudbruin en gaar zijn. Let op dat je ze niet te lang bakt, want dan drogen de eierkoeken uit.
Afbeelding recept eierkoeken gebakken
Afbeelding recept eierkoeken
Afbeelding recept eierkoeken eetsmakelijk!

Eetsmakelijk!

Tip

Laat de vanillesuiker weg (je kunt dan 100 gram gewone suiker nemen) en voeg een beetje citroensap toe voor een frisse smaak! Wat dacht je van een beetje cacaopoeder, of stukjes chocolade..

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 Reacties

  • Reply Roxanne 24 januari 2015 at 23:31

    Ohh dat is echt lang geleden :O Wow krijg spontaan zin in eierkoeken πŸ™‚

  • Reply Sas 25 januari 2015 at 12:40

    Ze zien er erg lekker uit! Lang geleden dat ik ze op heb, toch maar weer eens doen

  • Reply Sarah - Tasting Lifestyle 25 januari 2015 at 14:10

    Mooie foto’s! Wat leuk dat je in Zweden zit, ik ben zelf grote fan van Zweeds en Scandinavisch interieur!

  • Reply Dina 25 januari 2015 at 14:59

    Oh wat heerlijk! Echt leuk ook om in het weekend te bakken (en ik heb gewoon alles in huis, lucky me).

    • Reply Inge 25 januari 2015 at 15:04

      Binnen 20 minuten kun je al genieten van heerlijk verse eierkoeken πŸ™‚

  • Reply Nathalie 25 januari 2015 at 18:29

    Hmm klinkt lekker!

  • Reply Els 25 januari 2015 at 19:19

    mmmm, lekker, deze moet ik echt onthouden voor als we in ons huisje wonen!

  • Reply Kim 26 januari 2015 at 10:30

    Oh dat ziet er echt heerlijk uit! Dit ga ik ook een keer zelf maken πŸ™‚

  • Reply Liese 26 januari 2015 at 11:22

    Mmmm, dit klinkt heerlijk en niet te moeilijk om te maken πŸ™‚

    • Reply Inge 26 januari 2015 at 11:29

      Is het ook echt niet! Even mixen, op de bakplaat en wachten.. πŸ™‚

  • Reply Sammie 26 januari 2015 at 12:21

    oeh die zien er goed uit!! Lekker!

  • Reply Northflix 26 januari 2015 at 12:25

    Wat een heerlijk simpel recept! Mooie foto’s ook!

    • Reply Inge 26 januari 2015 at 12:26

      Dankjewel! Fijn om te horen πŸ™‚

  • Reply bymarlayne 27 januari 2015 at 19:56

    Lijkt me erg lekker!

  • Reply Estrella 30 januari 2015 at 17:03

    Lekker! Ik heb de laatste tijd echt weer een eierkoeken-tic. Toen ik op de bakkersopleiding zat (ver verleden) heb ik ze ook vaak genoeg gemaakt.

  • Reply elma 2 februari 2015 at 20:14

    Hee wat een goed idee zeg! Ik ga het een keertje proberen!

  • Reply Kattenkoppen 4 maart 2015 at 19:22

    Ik heb er nog nooit aan gedacht om die zelf te maken, maar het ziet er best simpel uit. Goed idee!

  • Reply Nancy Baten 4 oktober 2017 at 08:23

    Ja! Die ga ik maken!

    • Reply Inge 5 oktober 2017 at 20:09

      Ik denk dat ik ze dit weekend ook weer eens ga maken. πŸ™‚